Nimic


Azi n-am avut chef de nimic. M-am tarat la serviciu cu greu, mi-am facut treaba cu greu, nici chef sa deschid gura sa vorbesc n-am avut. Mi-am pus si eu un ranjet pe fata si cand mi se adresa cineva si nu era musai sa raspund, le bagam “zambet”. Noroc ca nu se inghesuie nimeni sa faca conversatie cu mine la serviciu. Engleza mea inca e deficitara, asa ca prefera sa nu inceapa discutii cu mine ca ii cam pun sa repete ce zic. Si ei pe mine si tot asa.

Irene n-a mai ajuns pe aici. Ne-a ocolit mai pe la N-V, dar ne-a trimis niste vant. Nici macar ploaie. Deci totul in regula pe frontul de Est… Acu cica s-a pornit alta nebuna, Katia, si vine val-vartej. Acum e prin Atlaticul de Sud si sper sa nu ajunga aici prea curand ca e long wkd si noi plecam in excursie.
Desi n-a fost uragan, noi tot am avut “excitement”. Prin miez de noaptea asa s-a pornit iar alarma de incendiu. De cand stam aici am avut “incendiu” de vreo 5 ori pana acu. Prima oara am iesit din casa ca nu stiam cum sta treaba. Am coborat 9 etaje pe scari si le-am si urcat inapoi, degeaba. Liftu se blocheaza cand e incendiu. De data asta insa am iesit pe balcon sa vedeam daca sunt oameni in fata blocului. Erau 10 oameni, din care 5 cred ca tocmai ajunsesera in fata blocului si au decis sa nu intre. Iar la balcoane, ca si noi, erau restu de locatari. Deci nu mai iese nimeni cand suna alarma, ca nu mai credem. O sa patim ca ala care tot zicea ca vine lupu si cand a venit lupu nu l-a mai crezut nimeni.
Aici cand suna alarma in bloc, stiu si pompierii si se pornesc spre lcoul faptei fara sa-i cheme cineva. Doar ca de fiecare data cand am avut alarma falsa nu au venit. Deja ma intrebam daca o sa vina in caz de ceva serios. Doar ca de data asta au venit. Probabil ca erau mai multi pe pozitii pentru ca era alerta de uragan. Sau poate dormea administratora si n-a apucat sa-i sune sa le zica ca nu-i nimic. Au venit degeaba si probabil ca au amendat proprietarul cladirii, ca asa fac cand se deplaseaza ca ai tu detectoru de fum defect. Numa bine sa le fac eu niste poze.

Pompierii si cei 10 oameni care au iesit. Astia cred ca-s noi in bloc, nu stiu cum sta treaba :-).

Desi n-am avut uragan, m-am apucat de puzzle si am avansat cam atat:

Fran, ce parere ai? Cam cand il termin?


5 responses to “Nimic”

  1. Băieţi buni pompierii ăştia. Până nu trezesc tot cartierul, nu se lasă. Fie că e vorba de-un incendiu adevărat, de-un accident rutier, de-o alarmă falsă, ori de-o mâţă pricăjită cocoţată-n vârf de copac (spre disperarea proprietarului, de regulă burlac)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *