Chapters sau Diverta canadiana


Ieri scria Francisca, si eu eram de acord, ca deja am intrat in rutina dupa un an de Canada si nu mai observam detalii remarcabile care sa ne inspire pentru scris ceva pe blog. Acu eu recunosc ca nu doar pentru ca nu mai observ lucruri in jurul meu, dar imi vine asa cate o idee de post in timpu zilei, dar se pierde pe drum pana sa ajung in fata computerului. Si nici n-am fost vreodat vreun fan al scrisului. Toata scoala am urat compunerile, mereu am preferat sa rezolv 50 de probleme de matematica decat sa compun o compunere.

Dar ieri ceva mi-a atras atentia si vreu sa povestesc despre asta. Aseara dupa serviciu am mers la sala cu aplicantul principal si apoi am zis ca as vrea sa merg la librarie, ca mi-e tare dor sa ma plimb printre rafturi cu carti. Asa ca ne-am pornit asa cu sudoarea pe noi spre Chapters, unul dintre putinele bookstores din Halifax (ma intreb cat o sa mai reziste si asta, ca in ziua de azi nu prea mai citeste lumea, mai ales pe continentul nord american). Chapters asta poate fi folosit online, de acasa, fara sa te deplasezi pana la magazin, dar mie imi place mirosu de carte noua si sa o tin in mana citind cateva pasaje. Asa ca mi-a placut cand am ajuns acolo. Nu cautam ceva anume, asa ca am mers printre rafturi, am rasfoit carti si am si facut cateva poze. De cumparat nu mi-am cumparat nici o carte, mi-a fost dificil sa aleg intrea atatia autori nord americani de care nu am auzit in viata mea. Poate sunt eu ignoranta, dar am rasfoit cateva carti din sectiunea fictiune si toate imi povesteau despre dragoste cu incarcatura sexuala puternica. Adica ceva gen Sandra Brown. De ce or fi fost  astea la sectiunea fictiune si nu la romance, nu stiu. Probabil ca nu mai aveau loc.

Deci sa va arat ce se vinde la librarie in Canada:

Spanzuratoarea – n-am inteles cum e asta cu razuitu, ca n-am stat sa aprofundez. Mi s-a parut tare ideaa unora de a pune intr-un carnetel acest joc.
Apoi am gasity un raft intreg cu carti cu rebus. Asta nu m-a uimit, desi niciodata n-am vazut o carte cu 500 de pagini de cuvinte incrucisate. mI-as fi luat-o, dar engleza mea nu e la un asa nivel, incat sa reusesc sa dezleg un rebus cap coada.
Nu m-a convins nici Dictionarul pentru dezlegat rebus, in care am gasit si ceva informatii despre Romania. Nu stiu daca asta stiu autorii dictionarului despre Romania sau astea sunt cuvintele cel mai des folosite in rebusurile americane.
Alte cuvinte des intalnite legate de Romania

Am plecat de la sectiunea jocuri la pop culture. Si ia uitati ce am gasit:

O colectie de adevaruri despre cel mai terifiant om din univers – Chuck Norris
Mostra

Iar la sectiunea audio books:

Era ieftina, $37 fara taxe 🙂

In concluzie carti pentru toata lumea. Ce mi-a placut cel mai mult a fost atmosfera, care parca mi-a amintit de casa. Aveau chiar si fotolii pentru cine vrea sa citeasca in magazin, ca la Diverta.  Si, desi era aproape de inchidere, erau destui oameni in magazin. Deci inca mai citeste lumea.

Mi-am luat si eu carte totusi care promite sa ma ajute sa-mi imbogatesc vocabularul. In doar 15 minute/zi. Si am avut si surpriza ca la casa sa fie mai mic pretul decat pe raft, ca aveau oaresce reduceri fix in ziua aia. Bun asa. Sa vedem ce minuni o sa faca :-).

 

 


4 responses to “Chapters sau Diverta canadiana”

  1. Foarte frumos la librarie la tine…nu am mai fost intr-o librarie de…nici nu mai tin minte. M-am distrat citind cuvintele despre Romania, mai ales denumirile oraselor in ungureste :)))
    Citeam zilele trecute intr-un ziar ca se va deschide Biblioteca Nationala ca au terminat-o de curand. Sunt tare curioasa sa vad cine se va mai duce sa imprumute carti, cand gasesti toate cartile pe net sau sunt audiobookuri.

    • Acum inteleg de ce ma intreaba lumea daca Budapesta e capitala Romaniei. Aia care dezleaga rebusuri ce au mai auzit si ei de Romania, Ungaria, dar cum sa le deosebesti cand numele oraselor romanesti se scriu in maghiara?

  2. De inchis nu se vor inchide librariile Chapters, probabil o sa se restranga si/sau se vor restructura ca sa reziste atacului cartzilor in format electronic care la ora actuala castiga tot mai mult din piatza. Recunosc si eu intrat in posesia unui “kobo” si tzinand cont de faptul ca daca sti unde sa cautzi potzi sa downloadezi si sa citesti toata literatura clasica il vad destul de util. Dar la urma urmei nimic nu se va compara cu o carte adevarata la care i potzi rasfoi paginile, sau cum spuneai i potzi simtzi mirosul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *