Cape Breton Island


Eu trebuie sa ma fi nascut pe drum. Sau cel putin am fost conceputa pe undeva pe drum. Altfel nu-mi explic nestarea  asta a mea, chefu de a fi mereu pe drum. Nu pot sta in casa in weekend si pace. Mai ales cand e long weekend, ca acum, nici nu ma gandesc sa nu ma urc in masina si hit the road Jack! Pentru weekendul de Labour Day am ales Cape Breton Island, adica partea de NE a provinciei. 

V-am spus ca stau la tara? Adica o fi Halifaxu the big city of Nova Scotia, dar mie mi se pare cam ca la tara asa. Nu zic, la inceput am zis ba, bine ca am scapat de nebuneala din Bucuresti, imi place aici. Nu zic, imi place si acu, da pentru vacanta sau retras la pensie. Prea e totul linistit, calm, de am ajuns sa nu imi mai aduc aminte cand m-am enervat ultima oara. Pai la Bucuresti ma certam cu cel putin un coleg de trafic pe zi, sau macar ne claxonam in a Romanian way, adica uitam sa mai luam mana de pe claxon. Aici nu mi s-a intamplat asta decat o singura data, pe autostrada, cand eu rulam pe banda din dreapta cu 100 km/ora si ala de pe banda din stanga n-a bagat de seama ca sunt si eu pe acolo si a vrut sa se bage. Si nu in fata mea, ci peste mine. Asa ca am pus mana pe claxon si am uitat s-o mai iau vreo cateva secunde bune. Cred ca a tinut minte faza, probabil nu i s-a mai intamplat niciodata asa ceva.

Deci e long weekend. Asa ca ce pot face doi oameni dupa multi ani petrecuti impreuna si care de aproape un an se au doar unu pe altu? Nu le mai vine sa stea in casa, vor si ei sa faca altceva, asa ca am ales destinatia si am plecat. Drumul destul de aglomerat, cum nu am vazut niciodata aici. Dar asta nu ne-a stricat timpul de 4 ore pana la destinatie. Am ajuns in 4 ore si ceva cu tot cu opririle de pe drum de baut o cafea sau de admirat peisajul.

Welcome to Cape Breton
Coasta de Azur a Canadei, sau Nova Scotia ca nu am vazut toata Canada.
Un pod
Din viteza

Dupa ce ne-am minunat de ce am vazut pe drum am ajuns la destinatie. Un Bed & Breakfast care mi se pare chiar simpatic, intr-un orasel langa Sydney (Nova Scotia, nu Australia). Il tine o tanti foarte de treaba, are flori pe veranda si fotolii e foart dragut. Desi arata destul de vechi mi se pare foarte primitor. Si cum era tarziu dupa-amiaza, am zis ca altceva mai bun de facut nu avem decat sa mergem sa vedem orasul, care e la 20 km de unde stam.

Sydney e si mai la linistit ca Halifaxul. Abia ce ne-am intalnit cu cativa oameni pe strada. Dar ia uitati ce frumos e si la Sydney:

La waterfront
In parcul lor central
Ratele, porumbeii si pescarusii se plimba pe langa oameni nestingheriti
De-am putut sa le fac poze de-aproape. Asta nu-s ce e, da seamana cu un pescarus
Calea ferata care trece fix prin parc

Merg sa dorm ca maine am de parcurs 300 si ceva de km. Mergem pe Cabot Trail o sosea carea inconjoara insula pe malu oceanului si cica peisajele sunt impresionante. Daca nu o sa fiu rupta in freza de oboseala pun niste poze maine seara.


4 responses to “Cape Breton Island”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *